Zo voorkom je dat BLOZEN je leven gaat bepalen

Natuurlijk heb je van alles meegemaakt in je jeugd. Maar nu heb je het toch eindelijk goed voor elkaar. Een eigen leven, een baan, een mooie toekomst.

Maar steeds vaker wordt je afgeremd, omdat je op de meest vreemde momenten gaat blozen. Hoogst irritant en heel slecht voor je zelfvertrouwen. Je wordt er radeloos van. 

Ik snap goed dat je dit overmatig blozen graag wilt voorkomen. Je hebt al van alles geprobeerd, maar iedere keer blijf je die angst houden om op het verkeerde moment te gaan blozen. Je gaat aan jezelf twijfelen en daardoor doen anderen het ook. Hiermee is de cirkel rond!


Ik mag niet blozen

Je probeert uit alle macht om niet te blozen. Maar dat is helaas de allerbeste manier om het juist wél te doen. Je geeft veel te veel aandacht aan het blozen, waardoor het juist steeds sterker wordt.
Om het overmatig blozen te stoppen moet je heel andere dingen doen.

Oorzaken

Het blozen (zweten, trillen, dichtslaan, verstijven) uit zich vaak bij persoonlijke aandacht van anderen. De oorzaak van overmatig blozen ligt bijna altijd in je jeugd. Het komt meestal voort uit:
  • sociale angsten en fobieën
  • onzekerheid en een laag zelfbeeld
  • lage assertiviteit en faalangst
  • onveiligheid in je opvoeding
  • traumatische gebeurtenissen (pesten bij blozen)
  • systemische thema's (hoe jij je plek in neemt)

De juiste aanpak

Het blozen zélf is geen angst of fobie. Je bent alleen bang om op verkeerde momenten te gaan blozen. Je moet zowel de oorzaak, de triggers, als de angst voor het blozen aanpakken. Met een combinatie van training en coaching ben je snel van je (angst voor) blozen af.
Je wordt krachtiger, zelfverzekerder en assertiever.

Training en coaching

De behandeling tegen blozen richt zich op je gehele persoonlijkheid en niet op het 'even weghalen' van je angst voor blozen. Simpele tips werken namelijk niet (het blozen zit niet op cognitief niveau).
Omdat blozen een psychische oorzaak heeft, is een operatie onzin. Medicijnen werken ook al niet. Situaties vermijden is ook niet echt slim.
De enige effectieve aanpak van blozen bestaat uit persoonlijke coaching en training bij een gespecialiseerde en ervaringsdeskundige coach.

Start direct met de aanpak van je blozen

In de meeste gevallen is de online training Persoonlijke Kracht Online voldoende om definitief van je overmatig blozen af te komen. Soms (als het heel diep zit) heb je daarna enkele sessies individuele coaching nodig. Je zult jezelf al snel sterker en assertiever voelen en meer van je leven en sociale contacten gaan genieten.
Klik hier om alles te lezen over de training Persoonlijke Kracht Online